Publicatiedatum: 1 april 2015

Studiedag Mbo Taalacademie 22 mei 2015

Thema ‘Toegevoegde waarde van digitale media’

Drie maal per jaar is er een studiedag voor iedereen die zich met taal bezighoudt in het mbo. Op de komende studiedag staan de digitale media op het programma: hoe kunnen docenten Nederlands deze inzetten om hun lessen te versterken?

Programma

De Mbo Taalacademie  neemt de deelnemers mee op een zoektocht naar de toegevoegde waarde van digitale tools voor de les Nederlands in het mbo. In lezingen en workshops ontdekken deelnemers hoe ze digitale tools kunnen inzetten om lesstof anders te presenteren, extra oefening te bieden, feedback te geven, te differentiëren en studenten te activeren. Maar deelnemers gaan niet alleen aan de slag met de tools, ook presenteren diverse sprekers, zoals Robert-Jan Simons en Sander van Acht hun visie op leren met digitale media in het mbo.

Workshops toepassing van tools

Onderwerpen die in de workshops aan bod komen zijn: Hoe maak je een video met een screencast, zodat je je lesstof digitaal kunt presenteren? Hoe zet je vragen in een filmpje, zodat je leerlingen gemakkelijk extra verwerkingsstof kunt geven? Welke tools zijn er om feedback te organiseren, en hoe werkt dat precies? Hoe kunnen leerlingen door gebruik van sociale media, de vele gratis beschikbare apps, een zelfgemaakt filmpje of een quiz hun taalkennis oefenen en toepassen? Gedurende de dag presenteren deelnemers aan elkaar wat de studiedag concreet aan lesmaterialen heeft opgebracht. We sluiten de dag af met een discussie over de meerwaarde hiervan voor de lessen Nederlands.

Informatie

De studiedag vindt plaats op vrijdag 22 mei in Amersfoort van 10.00-16.00 uur. Leden hebben voorrang bij inschrijving. Kosten van de studiedag: gratis voor leden, € 225 voor niet-leden.

Download het programma Programma studiedag 22 mei

Geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op: Mbo Taalacademie.